Få ett socialt nätverk

Har du landat drömjobbet i ett annat land? I så fall är det inte så märkligt om du börjar fundera på hur det ska bli när du inte är på jobbet. Ta del av våra tips på hur du gör för att bygga ett socialt nätverk.

 

 1. Umgås med kollegorna

Även om det mest diskuteras jobbrelaterade saker på arbetsplatsen finns det säkerligen möjligheter att finna andra givande samtalsämnen. Fråga om någon vill följa med på en fyraftensöl/AW eller fråga chefen om arbetsplatsen kan ordna några fritidsrelaterade aktiviteter.

 

2. Idrottsföreningar

Spelade du tennis på gymnasiet? Kanske kan det vara dags att ta upp de gamla takterna igen. Idrottsföreningar finns på de flesta ställen och ofta för många olika åldersgrupper. Också för veteraner 😉.

 

3. Intresseföreningar

Nu kanske man inte behöver just idrotta för att lära känna människor. Det kan också vara ett annat intresse som man fokuserar på. Kanske en bokcirkel eller krets där man lär sig språk. Det finns många ämnen som man kan använda som ursäkt för att träffa människor.

 

4. FNUF/Nordjobb

Nordisk Jobløsning har på många ställen verksamhet kopplat till Nordjobbs kultur- och fritidsprogrammet eller Föreningarna Nordens Ungdomsförbund. Här ordnas aktiviteter där man kan träffa personer upp till 30 år.

 

5. Upptäck närområdet

Kanske leder inte detta nödvändigtvis till att man träffar andra människor men kanske måste inte allt man gör leda till det heller. Passa på att gå på upptäcktsfärder tills ditt sociala nätverk har fallit på plats.

 

Vi hoppas att dessa tips ska hjälpa dig att få en oförglömlig upplevelse i ditt jobbland.

 

Ugens tip til at opbygge et socialt netværk kommer fra programchef Fredrik, der til daglig er leder for vores søsterprojekt Nordjobb! 

Dette websted anvender cookies. Hvis du fortsætter, har du accepteret brugen af cookies.